Actuarisdag 2017

Programma

Op 26 september 2017 organiseert Actuarieel Podium de 6e editie van de Actuarisdag. Vorig jaar zagen 300 actuarieel professionals in een uitverkocht Achmea Congrescentrum hoe Marc Heemskerk werd uitgeroepen tot Actuaris van het Jaar. De komende editie zal hij als keynote speaker optreden over “Pensioen: De Volgende Stap” De Actuarisdag staat ook dit jaar weer in het teken staan van kennis delen, sparren met vakgenoten, plezier, netwerken en de uitreiking van de Actuaris van het Jaar Prijs. De dag wordt aangevraagd voor 6 PE punten en zal wederom door Achmea worden gehost in haar prachtige congrescentrum te Zeist.

Pensioen: De Volgende Stap

Het pensioenlandschap is in beweging. Al jaren discussiëren we volop over een nieuw pensioenstelsel. Er wordt eindeloos gesteggeld over technische aspecten. We dreigen het waarom van een nieuw stelsel uit het oog te verliezen. Het wordt hoog tijd voor duidelijkheid. Waar staan we momenteel in de discussie en welke kant gaat het op? Welke impact hebben alle innovaties van de afgelopen en komende jaren? En als we de discussies effectiever willen voeren moeten we kunnen relativeren. Zaken simpel houden. En ons kwetsbaar op durven stellen. Het thema van Actuarisdag 2017 is Pensioen: De Volgende Stap Een aantal toonaangevende sprekers – waaronder Actuaris van het Jaar 2016, Marc Heemskerk – zal het thema vanaf verschillende kanten belichten. Het gaat over innovatie, communicatie, FinTech en uitvoerbaarheid. Wat kunnen we leren van succesvolle stelsels in de wereld? Zijn er geen radicaal andere en betere alternatieven? Wat willen deelnemers nu eigenlijk zelf, wat is het beste voor ze, hoe gaan we dat uitleggen en wat mogen ze zelf beslissen? En hoe gaan we het vertrouwen in de sector verhogen?

Dagindeling

A_Eureko Conference centerHet programma start rond 09.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur, waarna de aangeklede borrel zal starten. Net als vorig jaar streven we naar een goede balans tussen actuariële / technische inhoud en de bestuurlijke / menselijke kant van het vak. We kennen een aantal parallelsessies waarbij je zelf kiest welke je wilt volgen. De overige sprekers worden de komende weken bekendgemaakt.

Actuaris van het Jaar Prijs

In de middag staat de uitreiking van de Actuaris van het Jaar Prijs op het programma. Voor De Actuaris van het Jaar Prijs kan iedereen die op één of andere wijze actief is in het actuariële vakgebied worden voorgedragen, zoals actuarieel analisten, actuarissen (al dan niet lid van het Actuarieel Genootschap) financial riskmanagers en anderen. De jury beoordeelt de kandidaten op basis van een aantal criteria, zoals bijdrage aan het actuariële vakgebied, maatschappelijke relevantie en herkenbaarheid en visie op het vak. Daarnaast heeft het publiek de mogelijkheid om te stemmen. De prijs bestaat uit een sculptuur, een oorkonde en de titel “Actuaris van het Jaar 2017” en zal worden uitgereikt aan de winnaar door de juryvoorzitter Ronald Latenstein.

Aanmelding

De Actuarisdag is bedoeld voor actuariële professionals. De investering voor de geheel verzorgde dag, inclusief lunch en aangeklede borrel, bedraagt € 295,- exclusief BTW. Behoort u niet tot de doelgroep, maar heeft u vanuit uw functie te maken met actuariële professionals of riskmanagement, dan bedraagt uw investering € 495,- exclusief BTW. Studenten Actuariaat of Econometrie participeren kosteloos. Meld u aan voor Actuarisdag 2017 via dit formulier ook als u bent uitgenodigd door een van de sponsors.