Actuarieel Talent van het Jaar 2017

De Actuarieel Talent van het Jaar Prijs is gericht op Actuariële talenten van maximaal 35 jaar. Ook hier staan zichtbaarheid en visie centraal. Actuarieel professionals die nu al een uithangbord zijn voor de beroepsgroep. Anders dan bij de Actuaris van het Jaar, zullen de actuariële talenten niet worden geïnterviewd door de juryleden, maar gaan ze live met elkaar in debat tijdens Actuarisdag.

Genomineerden

De genomineerden voor dit jaar zijn: Joanne Bouwkamp, Steven Hooghwerff, Tessa van Staten en Mark Verhagen.

Joanne Bouwkamp MSc AAG (1984]

Joanne is werkzaam als consultant bij Triple A en specialist op het gebied van schadeverzekeringen. Mensen die met haar werkten roemen haar razendsnelle ontwikkeling. Joanne werd al op jonge leeftijd gevraagd om leiding te geven aan een team actuarissen die allemaal ouder waren dan zijzelf. Zij deed dit met aandacht voor de mens en prestaties en tot volle tevredenheid van haar werkgever en het team. Joanne is inhoudelijk ijzersterk en denkt mee met de business. Ze wordt een rolmodel genoemd voor de Actuaris 2.0. Ze besteedt veel tijd aan communicatie, leiderschapsstijlen, persoonlijkheidsprofielen en het slaan van bruggen tussen mensen en afdelingen. Hiermee krijgt ze organisaties en mensen echt in beweging. Joanne wil impact hebben en doet haar werk vanuit betrokkenheid en plezier.

Steven Hooghwerff AAG (1985)

Steven is consulting actuary bij Milliman. In zijn dagelijks werk adviseert hij verzekeraars over rendement en risico. Steven heeft in de afgelopen twee jaar een actieve rol gespeeld in de ontwikkeling van Milliman’s dienstverlening op het gebied van de passendheid van de Solvency II standaardformule. Dit heeft geresulteerd in diverse publicaties, presentaties en klantprojecten op dit gebied. Naast zijn werk bij Milliman is Steven zeer actief voor de actuariële beroepsgroep, zowel via het Actuarieel Instituut als via de Universiteit van Amsterdam. Voor het AI is hij docent van de vakken Verslaggeving voor verzekeraars en Technisch Beleggingsmanagement. Daarnaast is hij lid van een toetscommissie. Zowel bij het AI als op de UvA steekt Steven veel tijd in de ontwikkeling en digitalisering van de actuariële opleiding. Bij de UvA is Steven hoofd van de mentoren aan de AEMAS opleiding.

Tessa van Staten MSc (1988)

Tessa is werkzaam bij Deloitte als junior manager. Hier richt ze zich op het ontwikkelen van risicomodellen voor hypotheken. In de voordrachten wordt Tessa geroemd als “een van de beste studenten van haar lichting.” Ze kijkt over de grenzen van haar eigen vakgebied heen en spant zich in voor de toekomst van Actuarissen. Tessa denkt uit eigen beweging mee over de opleiding voor Actuarissen en is sinds kort voorzitter van het opleidingscomité van de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is ze bestuurslid van de Kring Leven van het AG/AI. Tessa was ook jarenlang voorzitter van de werknemersvereniging van Delta Lloyd. “Tessa is een zeer betrokken en actieve actuaris die op haar jonge leeftijd al een heel belangrijke bijdrage levert aan de actuariële beroepsgroep.”

Mark Verhagen MSc (1993)

Mark is een zeer talentvolle econometrist die zich beweegt in de actuariële wereld. Een van zijn voordragers zegt hierover: “Ik heb hem leren kennen in de voorbereiding van het VSAE-congres waar hij voorzitter van was. Hij deed dit met zoveel enthousiasme en passie en wist allerlei relevante marktpartijen en stakeholders aan zich te verbinden, waardoor hij uiteindelijk een super kwalitatieve dag heeft kunnen neerzetten die er echt uitsprong ten opzichte van andere jaargangen.” Mark vervulde daarnaast diverse nevenfuncties. Hij heeft recentelijk de stap gemaakt naar ondernemerschap door het opzetten van een bedrijf op het gebied van big-data. Hij toont hiermee lef, zeker gezien zijn nog zeer jonge leeftijd. Naast zijn werk bij Delph is Mark komend jaar verbonden aan de Oxford University (Trinity College) om op een creatieve manier kwantitatieve methodologie toe te gaan passen op sociologische vraagstukken.