Actuarieel Talent van het Jaar

Op veler verzoek gaan we in 2015 voor het eerst ook op zoek naar het Actuarieel Talent van het Jaar. Deze nieuwe prijs is gericht op Actuariële talenten van maximaal 35 jaar. Ook hier staan zichtbaarheid en visie centraal. Actuarieel professionals die nu al een uithangbord zijn voor de beroepsgroep. Anders dan bij de Actuaris van het Jaar, zullen de actuariële talenten niet worden geïnterviewd door de juryleden, maar gaan ze live met elkaar in debat tijdens Actuarisdag.

Genomineerden

We zijn er trots op dat er dit eerste jaar direct zulke goede actuarissen zijn voorgedragen en danken de voordragers heel hartelijk voor hun uitgebreide motivatie. De genomineerden voor dit jaar zijn: Katrien Antonio, Pim van Diepen en Merijn Schut.

Katrien Antonio (1981)

KatrienNOA2Antonio is docent Actuariële Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Leuven in België. Ze wordt geroemd om haar uitstekende colleges. Antonio stelt hoge eisen aan de studenten en is toch zeer populair. Ze won meerdere prijzen voor beste docent, gebaseerd op evaluaties van studenten. Antonio maakt gebruik van de modernste communicatiemiddelen en vernieuwt constant. Ze won eerder de Johan de Witt publicatieprijs en haar studenten zijn meermaals winnaar / genomineerd voor de Johan de Witt prijs of de Netspar scriptieprijs. Recentelijk organiseerde zij een congres op het gebied van kwantitatieve modellen en ze heeft vele publicaties op haar naam staan. “Doordat zij haar eigen wetenschappelijk onderzoek uitvoert in een breed internationaal werkveld, geniet zij grote bekendheid in academische kringen.”

Pim van Diepen MSc AAG (1986)

_MG_0533Van Diepen is sinds 2004 werkzaam bij Mercer, momenteel als Prinicipal en Manager van het ALM Team binnen de Investments organisatie. Hij studeerde (cum laude) af op Actuariële Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en is Actuaris bij het Actuarieel Genootschap (AG). Van Diepen is zeer actief binnen het Actuarieel Genootschap in zijn rol als stuwend lid van de Kring Risk Management. Hij is vaak dagvoorzitter van de bijeenkomsten en doet dat op “een authentieke, informele en geëngageerde manier.” Van Diepen is ook een veelgevraagd spreker op seminars en bijeenkomsten over Pensioenen, Investments, Risk en ALM, waar hij “met zijn karakteristieke en verbindende optreden als een uitstekende ambassadeur van de actuariële beroepsgroep acteert.”

Merijn schut Msc AAG CFA (1985)

EW-270913-MerijnSchut-148Schut is Consultant bij Towers Watson op de afdeling ‘Risk Consulting and Software’ en werkt daar sinds 2010. Na afronding van de UvA/AEMAS opleiding is hij als één van de eerste alumni ook mentor geworden in de AEMAS-APC. Hier begeleidde hij een groep van ca. 5 studenten met het competentiedossier dat zij opbouwen gedurende de opleiding. Schut is een hoog gemotiveerde alumnus. Zijn talent wordt in 2012 gezien, waarna hij terechtkomt bij de AG-commissie opleidingen, waarvan hij sinds 2012 lid is en in 2015 voorzitter werd. “Schut laat als jonge actuaris uitstekend zien dat betrokkenheid bij de beroepsvereniging en de opleidingen van groot belang is. Hij is voor iedereen goed aanspreekbaar.” Schut beschikt over visie op het vak en heeft recentelijk aangegeven het PE-systeem te willen moderniseren.