Actuariële Columnisten gezocht m/v

Actuarieel Podium is sinds 4 maanden live en wordt goed gevonden. Maandelijks bezoeken zo’n 300 Actuarissen de website. Interactie is er echter nog niet veel. Daar willen we nu verandering in gaan brengen met de introductie van columnisten.

De columnisten zullen over relevante actuele thema’s schrijven op het gebied van bijvoorbeeld: Riskmanagement, Pensioen, Verzekeren en Actuarissen, maar ook over thema’s als Leiderschap en Communicatieve Vaardigheden. Zij zullen dit op een prikkelende manier proberen te doen en met een knipoog. Als onderwerpen kiezen ze de zaken die het vluchtige overstijgen, dus niet de onderwerpen uit de waan van alle dag, maar relevante thema’s die er toe doen voor Actuarissen.

Met veel trots en plezier kan ik u melden dat we de eerste 2 columnisten bereid hebben gevonden om periodiek een bijdrage te leveren aan Actuarieel Podium. Het gaat om Servaas Houben en Jos Berkemeijer.

Servaas Houben, AAG-FIA, CFA, FRM leidt de CFA UK Economic capital interest group in Londen. Hij studeerde econometrie in Nederland en werkte daarna 4 jaar in de Nederlandse verzekeringswereld. Hierna, werkte hij in Dublin en Londen, voornamelijk op het gebied van Economisch kapitaal en Solvency II. Hij schrijft regelmatig voor actuariële magazines, CFA digest, en op zijn blog.

Jos Berkemeijer AAG, is een ervaren ondernemer en bestuurder op het gebied van verzekeringen, pensioen, zorg en financiën. Zo was hij onder andere bestuursvoorzitter van de Achmea divisies Pensioenen en Sociale Zekerheid, als ook market leader van Mercer Nederland. Daarnaast was Berkemeijer 4 jaar lang hoofdredacteur van De Actuaris, het magazine van het Actuarieel Genootschap. Hij heeft een duidelijke visie op Risicomanagement, Pensioen, Zorg en ‘Actuaris en Bestuur’ en schrijft hier zeer regelmatig over.

Verderop vindt u de eerste columns van Servaas Houben met als titel: Wij van WC Eend adviseren… U wordt van harte uitgenodigd om hierop te reageren. Ook als u interesse heeft om zelf een column bij te dragen, dan houden wij ons aanbevolen.

Heel graag tot later.

Reinier Roosen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *