Actuaris van het Jaar 2015

Genomineerden bekend

De genomineerden voor de Actuaris van het Jaar Prijs 2015 zijn bekend. Het gaat om Jeroen Tuijp AAG, Servaas Houben AAG-FIA en Amba Zeggen AAG. Vanuit het publiek zijn de afgelopen maanden verschillende kandidaten voorgedragen. De jury heeft deze beoordeeld op basis van hun bijdrage aan het actuariële vakgebied, maatschappelijke relevantie en herkenbaarheid en visie op het vak.

De genomineerden voor 2015:

Servaas Houben AAG-FIA CFA FRM (1980)

Servaas Houben (1)Houben werd dit jaar voorgedragen door diverse vakgenoten nadat hij vorig jaar ook al werd genomineerd. Houben is hoofd Actuariaat bij een verzekeraar in Curacao en werkte eerder in Londen, Dublin en Nederland. Hij heeft diverse publicaties op zijn naam staan, schrijft columns en geeft lezingen. Hij is daarmee zeer zichtbaar. Vakgenoten noemen hem: enthousiast en internationaal ingesteld. “Houben denkt na over de toekomst van het vak en heeft daar een stevige visie op. Hij is servicegericht, neemt het commerciële aspect mee in zijn adviezen en durft ook kritisch te zijn naar klanten.”

Jeroen Tuijp AAG (1976)

Jeroen Tuijp (1)Tuijp werkt als adviserend en certificerend actuaris bij Edmond Halley. Hij is ondernemer en bedenker van nieuwe concepten. Tuijp wordt door vakgenoten, maar ook vanuit het bredere werkveld geroemd om zijn talent om zaken in begrijpelijke taal te verwoorden. Tuijp is zeer actief op social media en wordt door velen gezien als spreekbuis of voorbeeld van de nieuwe actuaris. Hij heeft diverse publicaties op zijn naam staan. Mensen die met hem samenwerkten noemen hem “een actuaris van uitzonderlijke kwaliteit”. “Tuijp heeft niet alleen oog voor het technisch inhoudelijk resultaat, maar ook voor de impact daarvan op de belanghebbenden.”

Amba Zeggen AAG (1971)

Amba ZeggenZeggen is zelfstandig actuaris, riskmanager, docent aan de Amsterdam Business School van de UvA en mentor bij de EMAS van de TiasNimbas Business School. Elke donderdag verzorgt zij voor de Tros/Avro op radio 1 het financieel/economische nieuws. “Zij doet dit op verfrissende, communicatief sterke en soms onconventionele wijze. Wel steeds genuanceerd, maar vooral enthousiast, begrijpelijk en down to earth. Ze levert hiermee een belangrijke bijdrage aan de zichtbaarheid van de beroepsgroep in het publieke domein. Zeggen spreekt vanuit haar visie en overtuiging regelmatig over governance en risk op seminars en congressen.

De komenden weken zullen alle genomineerden persoonlijk worden geïnterviewd door de juryleden en krijgt het publiek de mogelijkheid haar stem uit te brengen. Het verloop van de verkiezing en de profielen van de genomineerden zijn online te volgen op actuarieelpodium.nl. De uitreiking van de Actuaris van het Jaar Prijs vindt plaats tijdens Actuarisdag op 29 september 2015 in het het congrescentrum van Achmea in Zeist. Eerdere winnaars van de prijs waren Jan Tamerus (2012), Ad Kok (2013) en Falco Valkenburg (2014).

Nominatieperiode van start (GESLOTEN)

PF-30092014-100-2_iPadDe nominatieperiode voor Actuaris van het Jaar is vanaf 1 juni geopend. Het publiek wordt van harte uitgenodigd om kandidaten aan te melden via deze website. Zoals altijd gaan we ook dit jaar weer op zoek naar een Actuaris die een bijzondere bijdrage heeft geleverd met substantiële en aantoonbare maatschappelijke relevantie. Meld de Actuaris van uw keuze via het formulier op deze pagina. Aanmelding is anoniem. Voor de volledige spelregels en procedures rondom de prijs leest u hier het reglement.

Actuarieel Talent van het Jaar

Foto - Actuarisdag - Award 5Op veler verzoek gaan we in 2015 voor het eerst ook op zoek naar het Actuarieel Talent van het Jaar. Deze nieuwe prijs is gericht op Actuariële talenten van maximaal 35 jaar. Ook hier staan zichtbaarheid en visie centraal. Actuarieel professionals die nu al een uithangbord zijn voor de beroepsgroep. Anders dan bij de Actuaris van het Jaar, zullen de actuariële talenten niet worden geïnterviewd door de juryleden, maar gaan ze live met elkaar in debat tijdens Actuarisdag. Ook voor deze prijs kunt u kandidaten aanleveren via onderstaand formulier.