Dag van de Actuaris 2020 Programma

De Dag van de Actuaris 2020 wordt georganiseerd op 8 oktober a.s. door Actuaris.info in nauw overleg met de organisatoren van eerdere edities. Het evenement kan helaas niet plaatsvinden in het congrescentrum van Achmea in Zeist ivm. COVID maatregelen. Daarom wijken we uit naar het grotere alternatief: Postillion Convention Centre Utrecht Bunnik. 

Het thema voor 2020 luidt:

Hoe groot is jouw aanpassingsvermogen (AQ)?

De enige zekerheid die we nu en in de toekomst hebben, is de zekerheid van permanente verandering. Je kunt je er tegen verzetten, vast blijven houden aan het oude, of je aanpassen en de verandering als een kans zien!
Aan het eind van de dag hopen we dat je zicht hebt gekregen op jouw AQ als vakprofessional, hoe de wereld om ons heen verandert, wat dit betekent voor het vakgebied en hoe je daar in de praktijk als actuarieel professional concreet mee om kunt gaan. Een inspirerende dag met fantastische sprekers en onderwerpen.
Mis het niet!


Programma 

08:15 Ontvangst deelnemers
09:00 Start congres | introductie thema door dagvoorzitter Sofie van den Enk
09:30 Risk Type Compass – Geoff Trickey en Amba Zeggen
10:15 China’s New Normal – Pascal Coppens
11:00 Pauze
11:15 Waar liggen onze kansen – Richard Plat
12:00 Uitreiking Actuarieel Talent van het Jaar
12:30 Lunch
13:30 Breakout sessies:

  • RGA –  “The COVID-19 pandemic: how actuaries adapted to be epidemiologists”
  • PwC – “De rol van actuarissen in de strategische agenda van de verzekeraar”
  • FTE – “Data gedreven werken – Wat anders?”
  • Risk Type Compass – “Balans binnen het team”

14:15 Dynamic bidding at Coolblue – Cheryl Zandvliet
15:00 Pauze
15:15 Uitreiking Actuaris van het Jaar 
16:00 Disruptive change with Lemonade – Ori Hanani
16:45 Social Drinks
18:00 Einde congres


Ondanks de onzekere tijden waarin we leven, houden we vast aan de plannen om de Dag van de Actuaris te organiseren op 8 oktober 2020 in het Postillion Convention Centre Utrecht Bunnik. Met de COVID maatregelen van nu kunnen we dat doen voor maximaal 132 deelnemers. Wees er daarom snel bij!

Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar voor € 395 (incl. de persoonlijke Risk Type Compass test & het boek China’s New Normal). Prijzen zijn ex-BTW. Tickets zijn hier te bestellen.

NB. De Dag van de Actuaris 2020 wordt aangevraagd voor 5 PE punten.


Uitgebreide toelichting op het programma:


Risk Type Compass – Wie ben ik als vakprofessional?

Jouw vermogen je aan te kunnen passen hangt van meerdere elementen af. Een belangrijk persoonlijkheidsaspect is je risicoprofiel. Dat bepaalt jouw veranderingsvermogen in sterke mate. Het Risk Type Compass geeft zicht op jouw specifieke risicoprofiel. Als deelnemer van de Dag van de Actuaris 2020 krijg je de kans deze test online in te vullen en een uitgebreid rapport over jouw persoonlijke risk profile te ontvangen. Pak die kans!

The Risk Type Compass is an personality assessment that focuses on the differences in the way individuals perceive, react to and manage risk, as well as how they make decisions. The Risk Type Compass assigns individuals to one of eight Risk Types and enables you to measure their propensity for risk in an objective manner.

Geoff Trickey en Amba Zeggen leggen uit wat je profiel betekent voor je persoonlijke ontwikkeling en het functioneren binnen Risk Teams.


Hoe verandert de wereld om ons heen?

In de westerse samenleving wordt technologische innovatie bijna vanzelfsprekend geassocieerd met de vijf grootste Amerikaanse technologiebedrijven (Facebook, Appel, Microsoft, Google en Amazon). Ondertussen wordt in China echter een nieuwe standaard gecreëerd die in het Westen nog als sciencefiction klinkt. Over die ontwikkelingen vertelt Pascal Coppens graag tijdens de Dag van de Actuaris 2020: China’s new normal.

Hij geeft inzicht in de snelheid en de kracht van de ontwikkelingen binnen verschillende sectoren waaronder de financiële dienstverlening. En maakt duidelijk wat je moet doen om je hierop voor te bereiden.

Zijn boek, China’s new normal krijg je na afloop cadeau!


Wat betekent dit voor ons vakgebied en dus voor mij?

Richard Plat, Actuaris van het jaar 2019 over de veranderingen binnen het vakgebied.
 “We zien overal termen als data science en machine learning voorbijkomen. De vraag is hoe we die toe kunnen passen in het actuarieel vakgebied. De ontwikkeling bevindt zich nog in een heel vroege fase, dus dat ligt allemaal nog open. Als we daar nu als actuariële beroepsgroep het voortouw niet in nemen, dan doen andere partijen het wel.”
Waar ziet hij de kansen en mogelijkheden?


Disruptive Change door Lemonade

Het Amerikaanse Lemonade is een praktisch voorbeeld van insurtech. Het bedrijf werd pas in 2016 opgericht en zorgt door het gebruik van moderne technologie voor opschudding in de verzekeringsbranche. De startup mag vooral millennials tot klant rekenen. Inmiddels heeft Lemonade naar verluidt al meer dan een half miljoen klanten, waarvan 75% onder de 35 jaar.

Ori Hanani, VP European Operations bij insurtech Lemonade:  ‘Wij zijn getuige van een wisseling van de wacht. De dominante verzekeringsmerken van de 20e eeuw zijn niet noodzakelijk degene die deze eeuw of de volgende zullen domineren. Over de lessen van gedragseconomie en kunstmatige intelligentie die zijn ingebakken in het Lemonade product en wat dit anders denken betekent voor de actuarieel professional.’

Dynamic Bidding bij Coolblue

Coolblue is een internetreus met een uniek businessmodel gespecialiseerd in consumentenelektronica. Less is more. Coolblue wijst hun klant de weg in de enorme verzameling producten die op het internet te vinden zijn. Door intensief het zoekgedrag van hun klanten te analyseren, weten ze exact wat hun wensen zijn.

Cheryl Zandvliet is lid van het data science-kernteam, dat werkt aan een breed scala aan projecten, zoals aanbevelingssystemen, dynamische prijzen, biedingsbeheer en meer. Speciale focus op bidding en het ‘multi-armed bandit model’.


Wees er snel bij en meld je aan!

De Dag van de Actuaris biedt je
  1. inspirerende sprekers,
  2. goed gezelschap,
  3. een online persoonlijkheidstest waarmee je inzicht krijgt in je risicoprofiel,
  4. het boek China’s New Normal
  5. en de kans de Actuaris en het Talent van het jaar 2020 persoonlijk te feliciteren.